Nyílt levél

2017.5.16

Tisztelt Kollégák!

A Szekció vezetősége az alábbi nyílt levelet fogalmazta meg a nemrégen életbe lépett antibiotikum felírási rendelet módosítása kapcsán. A levél közvetlenül az alapellátásban dolgozó kollégákhoz szól, de mivel a túlzott antibiotikum-használattal kapcsolatos felelősségre hívja fel a figyelmet, így közvetve minden gyermekorvos számára üzenete van.

A levelet a mai napon eljuttattuk a Magyar Gyermekorvosok Társasága főtitkárához és a Házi Gyermekorvosok Egyesülete titkárságához, annak érdekében, hogy a levél minél több kollégát elérjen és minél szélesebb körben nyilvánosságot kapjon.

A linkre kattintva letöltheti a teljes tartalmat: http://hgyoszekcio.hu/new/dok/ab-level-09_16-final.pdf" title="Nyílt levél" target="_blank">link

Bemutatkozás
A Magyar Gyermekorvosok Társasága és a Házi Gyermekorvosok Egyesülete közös Házi Gyermekorvosi Szekciója.
A magyar alapellátó gyermekorvosok tudományos, szakmai műhelye.
Csatlakozás

Az alábbi gombra kattintva csatlakozhat a szekció munkájához.

Csatlakozás
Az elsődleges gyermekorvoslás gyakorlata

Az elsődleges gyermekorvoslás gyakorlata című kézikönyv első kötete Kálmán Mihály és Kovács Ákos szerkesztésében a HGYE és a K-M PharmaMedia Kiadó gondozásában jelent meg. A kötet 20 fejezetben tárgyalja a házi gyermekorvoslás speciális módszertani kérdéseit, a szakma hatékony műveléséhez szükséges jogi, közegészségügyi, etikai, kommunikációs, stb. készségeket, ismereteket.

Kiemelt partnereink
Házi Gyermekorvosok Országos Egyesülete