Meghívó a Házi Gyermekorvosi Szekció 2020. évi tisztségviselő választó taggyűlésére - 2020. március 21., 14:00

2020.2.21

Az MGYT-HGYE Közös Házi Gyermekorvosi Szekció tagjai részére:

Tisztelt Kollégák!

A Házi Gyermekorvosi Szekció 2020 évi tisztségviselő választó taggyűlését március 21-én, szombaton 14.00 órakor tartjuk Budapesten a Danubius Hotel Héliában (1133 Budapest, Kárpát u. 62-64.).

A HGYE ezen a napon délelőtt rendezi meg ugyanitt éves küldöttgyűlését. Mivel a szekció tagjai közül sokan HGYE küldöttek is, logikus, hogy időben és térben összekössük a két eseményt.


A taggyűlés napirendi pontjai:
1. Beszámoló a Szekció eddigi tevékenységéről - Bogdányi Katalin, titkár és Kovács Ákos, elnök
2. Bemutatkozik a Biztos Kezek Gyermek-alapellátási Tudományos Társaság - Pölöskey Péter, elnök
3. Az alapellátás képviselete a Magyar Gyermekorvosok Társaságában - Altorjai Péter, főtitkár-helyettes
4. Kerekasztal: a Szekció helye és szerepe a gyermek-alapellátást képviselő szakmai szervezetek palettáján. Résztvevők: Altorjai Péter, Bogdányi Katalin, Gárdos László, Póta György, Pölöskey Péter, Moderátor: Kovács Ákos
5. Tisztségviselő választás. Levezeti: Kovács Ákos, Erdélyi István

A Szekció vezetőségét a taggyűlés titkos szavazással választja. A vezetőség 7 tagból áll, amelyből 5 főnek házi gyermekorvosnak kell lennie. A megválasztott vezetőség sorai közül elnököt és titkárt választ.

A megválasztandó vezetőségbe a helyszínen személyesen, valamint előzetesen e-mailben lehet jelölni bárkit a Szekció tagjai közül. A választási jelölő bizottság tagjai Pejtsik Petra és Kádár Ferenc. A jelöléseket a pejtsik.petra@gmail.com vagy a kadar.ferenc@mail2000.net email címre lehet elküldeni legkésőbb március 20-ig néhány mondatos indoklás kíséretében.

Kérem a Tisztelt Tagságot, hogy igyekezzetek minél többen részt venni a taggyűlésen, amelyre a HGYE weboldalán hamarosan elérhető elektronikus felületen tudtok regisztrálni.

Köszönettel:
Kovács Ákos
elnök

Bemutatkozás
A Magyar Gyermekorvosok Társasága és a Házi Gyermekorvosok Egyesülete közös Házi Gyermekorvosi Szekciója.
A magyar alapellátó gyermekorvosok tudományos, szakmai műhelye.
Csatlakozás

Az alábbi gombra kattintva csatlakozhat a szekció munkájához.

Csatlakozás
Az elsődleges gyermekorvoslás gyakorlata
Az elsődleges gyermekorvoslás gyakorlata

Az elsődleges gyermekorvoslás gyakorlata című kézikönyv első kötete Kálmán Mihály és Kovács Ákos szerkesztésében a HGYE és a K-M PharmaMedia Kiadó gondozásában jelent meg. A kötet 20 fejezetben tárgyalja a házi gyermekorvoslás speciális módszertani kérdéseit, a szakma hatékony műveléséhez szükséges jogi, közegészségügyi, etikai, kommunikációs, stb. készségeket, ismereteket.

Kiemelt partnereink
Házi Gyermekorvosok Országos Egyesülete
Gyermekegészségügyi Információs Magazin Szülőknek